Faces of Breda: Erica Donkers


Ik wil jullie graag aan Erica Donkers voorstellen, wij hebben elkaar ontmoet in mijn shop in shop in Breda. Ze is bezig met een interessant maatschappelijk project in Mexico. Erica en haar vriendin namen de tijd om door de collectie te browsen. Zij was erg enthousiast en kocht een aantal kledingstukken. Door haar vriendelijkheid en open houding is er een fijn gesprek ontstaan waar zij me vertelde over haar nieuwe uitdaging. Ik was meteen onder de indruk hoe zij met zo veel overtuiging en positieve energie over haar plannen vertelde.

Erica:

“ Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik iets concreets wil bijdragen in deze wereld. Met name voor mensen waarvoor de kansen niet voor het oprapen liggen. Hoe geweldig is het om deze mensen wel meer kansen te bieden waardoor er meer keuzemogelijkheden ontstaan en mensen uit de armoede kunnen komen? Jarenlang heeft er zich een idee gevormd in mijn hoofd. Het leek mij geweldig om een kleinschalig hotel te starten mét een maatschappelijke focus. 4 jaar geleden kwam ik in contact met een Nederlandse Stichting; Hotel con Corazón. Dit is een hotel in Granada, Nicaragua, en dit hotel investeert alle winst in lokaal onderwijs. Het hotel heeft lokale werknemers in dienst en koopt in bij lokale suppliers. Dit was het!

Zo is het idee ontstaan voor Hotel con Corazón Mexico. Samen met Saskia Fiselier ga ik een hotel starten in Oaxaca, een van de armste staten in het Zuiden van Mexico, maar ook een staat met een grote toeristische markt. Op dit moment hebben we grond gekocht, zijn we druk bezig met het design en gaat de bouw starten! In maart vertrek ik naar Mexico om mijn droom waar te maken en eind december hoop ik jullie allemaal in Mexico te mogen begroeten!”


Meer info? Check www.hotelconcorazon.com/mexico en volg ze op Facebook!

Waarom Mexico? Erica is na haar studie aan de NHTV in Breda maatschappelijk werk in Costa Rica gaan doen, ze begeleidde ook reizen naar deze bestemming.

Oaxaca, Mexico is een beeldschone regio met een rijke geschiedenis. De regio ligt aan de voet van het gebergte van Sierra Madre. Het oude centrum van Oaxaca is gekenmerkt als werelderfgoed door UNESCO. De stad is zeer afhankelijk van de toerisme vanwege de koloniale stijl, de archeologische sites en de inheemse stammen. De naam Oaxaca is afkomstig uit de Nahuatl taal; Huaxyacac, die later door Spaans-Latijnse verbastering ontwikkelde naar Guajaca en later Oaxaca.

Onder de verblindende sluier van schoonheid van deze regio schuilt armoede die nauwelijks te zien is, aldus Erica.

Tenslotte heb ik Erica gevraagd voor een fotoshoot in de prachtige Willem-Merkxtuin in Breda met een aantal stijlen van onze collectie.

Outfit 1: Zwarte tencel jurk – Wunderwerk

Erica is een inspiratie voor velen, inclusief mijzelf, die naar een bepaalde visie toe werken. Zij omarmd duurzaamheid en eerlijke handel en ziet mogelijkheden voor mensen met beperkte kansen.

Outfit 2: Abby jurk & Catherine Cardigan – People Tree

Erica, heel veel succes met het ontplooien van je missie! Mil gracias, buena suerte y hasta la vista!


Ingrid Garcia, founder van

INGAR

Fashion design lifestyle shop [waar bijzondere verhalen samen komen!]

Laat een comment achter


Let op, comments moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden.