Mijn Persoonlijke Stijl


Heb je je weleens afgevraagd wat nu jouw persoonlijke stijl is? Hoe definieer je dat? Wat vind je echt leuk? Welke kleuren en vormen passen bij jou? Volg je de fashion trends? Raak je verloren in de talloze kledingrekken van winkels of weet je het gewoon niet?

Ik ga je op weg helpen jouw persoonlijke stijl te vinden door te laten zien hoe ik mijn stijl bepaal.

Ik heb mezelf de eerder genoemde vragen gesteld en ik geloof dat het een af hangt van hoe je je identificeert. Ik wil mezelf zijn en de kleding die ik draag moeten dit kunnen laten zien. Over de jaren zijn er veel verschillende fashion trends langsgekomen. Sommige trends hebben ons niet verlaten of volgens sommigen van ons hebben wij de trends niet verlaten. Ondanks alles wat ons pad kruist is het belangrijk om in staat te zijn om aan te passen terwijl je nog steeds een eigen stijl hebt.

Waarom vind ik dit belangrijk?

De impact van je persoonlijke stijl gaat verder dan het maken van een goede eerste indruk; goede stijl gaat ook over het uitstralen van zelfvertrouwen en de notie dat je je werkelijk mooi/goed voelt in wat je draagt. Geloof het of niet, de juiste garderobe kan in dat aspect duidelijk een verschil maken.

Wie ben ik?

Zoals ik al eerder vertelde, wil ik mezelf zijn. Dat is een keuze om me goed te voelen in wat ik draag.

Ik ben een, moeder, professional, zelfverzekerd, avontuurlijk en zorgzame vrouw. Dat ben ik! Iedereen heeft zijn eigen karakter die bepaalt wie we zijn. Ons karakter wordt gereflecteerd in onze lifestyle.

Je garderobe representeert niet alleen jouw visie en creativiteit, maar ook moet ook matchen met jouw lifestyle. Je wilt immers dat je stijl jouw persoonlijkheid reflecteert. Ik kies zelf voor bepaalde stijlen en hou van goed gemaakte kleding, met name jurken die van mijn figuur het beste laat zien. Ik draag de correcte maten en pers mezelf niet in een te kleine maat. Niet onbelangrijk is de lengte van het kledingstuk, want het kan je bijvoorbeeld langer of korter laten lijken.

Ik hou van de buitenlucht, lange wandelingen door het bos of langs de typisch Nederlandse kanalen en stranden. Het opent mijn gedachten en ik voel me meer verbonden met de natuur. Ik raak ook geïnspireerd door de kleuren en vormen die ik zie. Ik hou van het dragen van abstracte prints, net iets anders maar niet extreem. Ik kies voor primaire kleuren, ongewone vormen en abstracte prints die passen bij mijn persoonlijkheid. Grote tassen en leuk accentuerende sieraden bevestigen mijn stijl.

Mijn persoonlijke fashion stijl reflecteert mijn leven, waar ik voor sta, mijn individualiteit en karakter. Het moet ook mijn mijlpalen en ervaringen reflecteren. Door het kiezen van goed gemaakte kleding, met prints of primaire kleuren, geef ik mijn kwaliteiten bloot en geeft het me meer zelfvertrouwen. Diane von Furstenberg zei over zelfvertrouwen: “If you have it, you can make anything look good”.

We leven in een tijd waarin er niet alleen bewustzijn is voor elkaar maar ook bewustzijn voor de omgeving. Ik wil mijn lifestyle veranderen en meer rekening houden met klimaatverandering in de wereld, waardoor dit komt en hoe ik kan helpen. Als een mode stylist wil ik de oorsprong van de stoffen weten en vooral waar en hoe mijn kleding wordt gemaakt. Ik koop ook minder kleding, maar wel goede kwaliteit eerlijke kleding die me het zelfvertrouwen geven en tegelijkertijd mij in staat stellen de kleding met een lach te dragen als waardering voor de mensen die mijn kleding maken.

Ik geloof dat door het kiezen van de juiste kleding in de juiste kleuren, vormen en patronen je er geweldig uit zal zien en een compleet nieuwe fashion ervaring zal openen om te ontdekken. Grijp je eigen stijl, wees er trots op en omarm fashion als een manier om jezelf te uiten wie je bent en wie je wilt zijn.



Wil jij je eigen karakteristieken ontdekken en zien of ik je hierbij kan helpen door het kiezen van je persoonlijke stijl?

Ingrid, 2016